کد مطلب : ۲۰۵۹
plusresetminus
نخستین پروژه مشترک میان مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران و شرکت فولاد مبارکه با موفقیت اجرایی شد و سامانه لیزری بومی‌سازی‌شده اکنون در خطوط تولید این شرکت صنعتی مستقر و فعال است.
گامی بلند در شرایط سخت تحریمی: فناوری جوش لیزری ایرانی در فولاد مبارکه عملیاتی شد/ فولاد مبارکه پیشگام در اعتماد به دانش بومی ایرانی

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران، در نشستی با حضور دکتر سعید زرندی مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، مهندس سیف‌الله اسدالهی مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران و جمعی از مدیران ارشد دو مجموعه، روند توسعه همکاری‌های مشترک و دستاوردهای فنی پروژه جوش لیزری بررسی شد.

مهندس اسدالهی در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های مناسب در توسعه فناوری لیزری برای رفع نیازهای صنایع فولاد اظهار داشت: نخستین پروژه همکاری مرکز ملی لیزر و شرکت فولاد مبارکه با طراحی و اجرای کامل متخصصان ایرانی به بهره‌برداری رسید.
این اقدام، ضمن جلوگیری از خروج ارز، گامی مؤثر در جهت اتصال دانش بومی به صنعت ما در کشور و تحقق فناوری در شرایط تحریم است.

وی با اشاره به بازدید از محل نصب دستگاه جوش لیزری، افزود: این فناوری هم‌اکنون در خطوط عملیاتی فولاد مبارکه در حال فعالیت است و نشانه‌ای از توان فناورانه داخلی در عبور از محدودیت‌های بین‌المللی محسوب می‌شود.

مهندس اسدالهی با تأکید بر حمایت مدیرعامل فولاد مبارکه از توسعه این فناوری گفت: با دستور دکتر زرندی، مقرر شده استفاده از فناوری لیزر در فرآیندهایی نظیر جوش ورق‌های فولادی، برش‌های لیزری و حکاکی صنعتی توسعه یابد. عملکرد موفق فاز نخست این پروژه، زمینه‌ساز گسترش همکاری‌های علمی، فنی و صنعتی میان دو مجموعه شده است.

مدیرعامل مرکز ملی لیزر ادامه داد: توسعه فاز دوم پروژه برای استقرار فناوری در خطوط تولید جدید فولاد مبارکه در دستور کار قرار دارد. همچنین کارگروه مشترک احصای نیازهای لیزری در حوزه‌های مختلف از جمله جوش، برش، حکاکی و پردازش سطحی همچنان فعال است و نتایج آن مبنای قراردادهای بعدی خواهد بود.

وی همچنین از آغاز مذاکرات برای ساخت لیزرهای صنعتی پرتوان جهت کاربردهای پیشرفته‌تر در صنعت فولاد خبر داد و گفت: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که امکان همکاری مشترک در حداقل ده حوزه صنعتی میان دو مجموعه وجود دارد که پس از نهایی‌سازی نیازها، اجرای آن‌ها با تکیه بر دانش فنی داخلی پیگیری خواهد شد. این همکاری‌ها قابلیت افزایش هم دارد.

مهندس اسدالهی با بیان اینکه انجمن فولادسازان کشور که معتبرترین اتحادیه کل فولادسازی ایران است از اقدامات مرکز ملی لیزر در بومی‌سازی این فناوری تقدیر کرده است تصریح کرد: این پروژه، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، می‌تواند زیرساخت‌های جدیدی را برای بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته در صنایع مادر کشور ایجاد کند.
انتهای پیام/
https://sedayesanatgar.ir/vdch.mnit23nvwftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما